ИТ компаниите в ЕМЕА чакат ръст

Близо 85% от ИТ компаниите в региона EMEA (Европа, Близкия изток и Африка)очакват увеличение на продажбите през 2011 година, според проучване на Avaya сред нейните бизнес партньори.

43% от анкетираните очакват ръстът да е за сметка на увеличено търсене на решения за обединени комуникации. 2011-та ще бъде година на виртуализацията в EMEA, като ръстът в продажбите на този тип решения ще достигне 15%.

Главен фактор за формиране на тенденцията към виртуализация е въпросът за възвращаемостта на инвестициите. 56% от компаниите считат съвкупната стойност на притежание са основен фактор при избора на решения за покупка от страна на клиентите.

28% от анкетираните пък вярват, че ключова стратегия за повечето компании ще бъде максималното намаляване на операционните разходи. Други важни фактори при избора на ИТ решение са устойчивостта (12%), максималното използване на възможностите на съществуващите мрежи (11%) и пропускателната способност на канала (10%).

Макар и не всички ИТ компании да са се възстановили от кризата, 84% от тях очакват увеличение на продажбите през 2011 година, поне с 5-10%, обобщава проучването.

Коментар