Prestigio пуска два модела четци на е-книги съвместно с Vivacom

Производителят на IT-продукти Prestigio ще предлага два модела от серията си четци на електронни книги съвместно с VIVACOM. За да отговорят по-добре на различните вкусове на потребителите, двете устройства са с доста различни характеристики. 7-инчовият LCD модел Prestigio Libretto PER3072B е насочен към тези, които търсят не просто ebook reader, а мултимедийно устройство с по-големи възможности. 6-инчовият Prestigio Libretto PER5062B разполага със SiPix дисплей, който е добро решение за запалените читатели – технологията не натоварва очите при четене и позволява прелистването на до 10 000 страници с едно зареждане на батерията.

Prestigio Libretto PER3072B за първи път стъпва на българския пазар в магазините на VIVACOM. 7-инчовият TFT LCD екран е подходящ както за четене на книги, така и за разглеждане на снимки и видео с резолюцията си от 800х600 пиксела. Големият дисплей не пречи на компактността на модела, като дебелината му е само 13мм, а теглото – 375 грама. Вградената памет от 2GB е значителна, а потребителят лесно може да я разшири до 32GB с microSD карта. Батерията с 3400 mAh позволява използването на устройството за около 10 часа при стандартна употреба, като това време може да се удължи в зависимост от начина на използване. Prestigio Libretto PER3072B е с меню на български, кожен калъф и слушалки и има 2 години гаранция. Моделът поддържа повечето стандартни формати за възпроизвеждане на електронни книги, музика, снимки и видео.

За по-целенасочените читатели Prestigio и VIVACOM предлагат модела PER5062B. Със своя 6-инчов SiPix дисплей моделът наподобява четенето на истинска хартиена книга, като го прави много по-удобно – устройството събира до 2000 книги в ултратънък корпус от 8.8мм. Моделът разполага с 2GB вградена памет (която също може да се допълни от microSD карта до 32GB), WiFi свързаност и издръжлива батерия. Устройството използва технологията SiPix, която прави дисплея много устойчив, за разлика от стъклените E-ink екрани на повечето електронни четци. Моделът поддържа 16 нива на сивото за осигуряване на още по-добро изображение. Вграденият G-сензор позволява автоматично преминаване от портретна в пейзажна ориентация при завъртане на устройството. Освен за четене на книги, Prestigio Libretto PER5062B може да се използва и за слушане на музика или аудио-книги, като за това в комплекта са предвидени слушалки. В комплекта е включен и стилен калъф за по-добро предпазване на устройството.

Моделите ще се предлагат на всички любители на модерните технологии при преподписване или нов договор за интернет от VIVACOM, както и за всяка от другите домашни фиксирани тарифи на оператора. LCD моделът PER3072B е на цена 9.90 лв. на месец за срок от две години, a PER5062B се предлага за 16.90 с ДДС на месец също за срок от две години.

Коментар