Иззеха десетки компютри от офиса на е-магазин

Върху повече от 30 компютърни конфигурации и сървъри в офиса на магазин за е-търговия са открити нелицензирани копия на програми, правата върху които се притежават от компании членки на Сдружението на издателите на бизнес софтуер (СИБС, BSA).

Базираната в София фирма не е предоставила необходимите доказателства, удостоверяващи тяхното законосъобразно придобиване и използване, съобщиха от СИБС.

Е-търговецът е бил проверен от служители на Сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” на ГДБОП, съвместно с Националната агенция по приходите, Патентното ведомство, столичното Четвърто РУП и представители на СИБС. Софтуерната проверка е допълвала акция по претърсване и изземване на стоки, носещи знаци на регистрирани световноизвестни търговски марки.

Компютърните конфигурации и сървъри са иззети като доказателство по образуваното досъдебно наказателно производство по чл. 172а и чл. 172б от Наказателния кодекс. Операцията е част от продължаващата вече няколко години инициатива на СИБС „Сериозният бизнес работи с лицензиран софтуер… А вие?”.

по темата: „Иззеха десетки компютри от офиса на е-магазин”

добавете коментар...

  1. so

    Сериозният бизнес не желае да партнира с издателите на софтуер, чиито представители са мутри с качулки. Сериозният бизнес използва свободен софтуер.

    Напълно съгласен, но за жалост родната милиция ще продължава да ни гази, докато я покровителстват 240-те мутри в Парла-Мента!

  2. До търговците - представители на интелект продукти...

    Трябва да се откликва САМО на фирми, които са УВЕЕДОМИЛИ ТЪРГОВЕЦ за претенциите си! Така малките ще си ползват легално и ще са СПОКОЙНИ ДА СТАВАТ БЪРЗО ГОЛЕМИ БЕ! И после ги заушвайте! Използвайте хъса и предприемчивостта им да продават боклуците ви, докато станат Големи! Така всъщност – хем нема да юркате безплатно и нахалос полицията (няма да харчите бюджетни оари), хем ЩЕ СЪЗДАДЕТЕ ПО-БЪРЗО ПАЗАР, от който да ЦУЦАТЕ БЕ! МНОГО СТЕ ПРОСТИ!… Като МУТРИ… Хахаха

  3. Недодялан чл. от НК

    Айде ГЕРБ, МАХАЙТЕ тоя крив и неприложим мутренски закон – чл. 172 от НК, че ни писна да да хвърчат тия мутри напред назад и да си мислят, че са полицаи! Вече европеските директиви трябва да натискат! Там пише, че трябва да е само гражданско дело, а НЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Да поискат фалит на фирмата, ако не прати. А не БОЙ И ЕКШЪН! Все пак, това си е и по-доходно за авторите. Без да се напъват сега искат да си събират парите. Ами а поне си ги потърсете бре! И после съд. А не БАТМАНИ и СУПЕРМЕН ПОЛИЦАИ!
    http://www.iusauthor.com/Normata-na-chl.172a-ot-NK.-%D0%A2eoriya-i-sadebna-praktika.-Komentar.html

  4. Не така!

    Сериозният бизнес не желае да партнира с издателите на софтуер, чиито представители са мутри с качулки. Сериозният бизнес използва свободен софтуер.

Коментар