QlikTech е позиционирана в квадранта на водачите за BI

Раднор, Пенсилвания – 3 Февруари 2011 – QlikTech, (NASDAQ: QLIK) водеща компания при системите за изследване на бизнеса – потребителски управлявани решения за извършване на интелигентни бизнес анализи, обяви днес, че е била позиционирана от Gartner, Inc. в квадранта на водачите в доклада 2011 Business Intelligence Platform Magic Quadrant*.

QlikTech си осигури желаната позиция в квадранта на водачите на база на осигурявания цялостен поглед и способността си за изпълнение. Gartner Magic Quadrants дават представа за това как дадени доставчици се представят в определен пазарен сегмент, като целта е да се помогне на потребителите да вземат по-информирани решения за компании, с които могат да работят в бъдеще или чийто услуги или продукти могат да използват.

“Вярваме, че определянето ни за лидер в Gartner Business Intelligence Platform Magic Quadrant е потвърждение за това, че нашия пионерен потребителски-ориентиран подход към интелигентните бизнес анализи – Business Discovery – бива добре приеман в компаниите по света”, заяви Ларс Бьорк, изпълнителен директор на QlikTech. “Вярваме, че нашата позиция в квадранта на лидерите утвърждава различната ни философия спрямо традиционните доставчици в бранша: ние смятаме, че силата на информацията трябва да достига до всички в една организация, а не да е централизирана и достъпна само за няколко човека. Компаниите вече могат да работят по бързо и ефективно, да имат достъп до необходимата им информация от вече използвани системи и да бъдат по-гъвкави в начина, по който управляват своя бизнес. Вълнуващо е да бъдем на вълната на тази тенденция за промяна на насочеността на софтуера към потребителите, което вярваме, че ни помогна и за постигане на лидерска позиция”.

Мощното Business Discovery решение на QlikTech запълва празнината между традиционните системи за интелигентни бизнес анализи (BI) и отделните офис приложения. Business Discovery платформата на QlikView осигурява достъп до интуитивен потребителски ориентиран анализ, като тя може да бъде интегрирана в рамките на дни и седмици, вместо месеци, години или изобщо никога. Асоциативната технология за търсене в паметта на QlikView позволява на потребителите да разглеждат и изследват данните си в подобен на Google интерфейс, вместо да бъдат ограничавани само до предварително дефинирани въпроси. QlikView Business Discovery работи с вече съществуващите BI приложения и добавя нова функционалност: достъп до информацията за всички потребители, изпълнение на анализи на момента, мобилност, модел на използване като традиционно приложение, възможности за преработка на функционалността и взаимодействие на потребителите.

Коментар