Motorola обяви цените на таблета Xoom

Падна още една тайна около новия таблет Xoom на Motorola Mobility. Компанията обяви дългоочакваните цени на устройството за американския пазар.

Xoom само с Wi-Fi ще се продава за 600 долара (колкото iPad), а версията с поддръжка на мобилна 3G връзка ще струва 800 долара ($71 повече от iPad), съобщи Ройтерс, позовавайки се на изпълнителния директор на Motorola Mobility – Санджай Джа.

Таблетът ще излезе на европейския пазар през второто тримесечие на 2011 година, но цените за Стария континент все още не са обявени. Очаква се устройството да дебютира на американския пазар в края на февруари.

Xoom предоставя 10,1-инчов HD екран с резолюция 1280×800 пиксела (720p) и разчита на двуядрен процесор Nvidia Tegra с тактова честота 1 GHz. Налични са акселерометър, електронен компас, барометър и датчик за осветеност.

Таблетът разполага с две камери – фронтална 2-мегапикселова и основна с резолюция 5 мегапиксела. Включва 1 GB оперативна памет и флаш диск с капацитет 32 GB.

Устройството на Motorola работи под управление на операционна система Android 3.0. Предоставя интерфейси USB 2.0 и HDMI, както и четец на карти.

Коментар