Излезе по-бърза бета на Firefox 4 за Android

Mozilla пусна 5-та бета версия на Firefox 4 за платформи Android и Maemo. Направени са няколко важни промени, вкл. за подобрявае стабилността на браузъра и на функцията за панорамно разглеждане на страници и тяхното мащабиране. Увеличена е производителността  при обработка на JavaScript и е ускорено зареждането на страници.

Android е ключова платформа за мобилната версия на Firefox. По-рано в браузъра беше реализирана и поддръжка на Maemo, но след като Nokia постави на заден план развитието на проекта, Android е приоритет в разработката.
Firefox 4 бета 5 за Android е достатъчно стабилна версия, сочат първите отзиви за мобилния браузър. Предполага се, че Mozilla ще пусне финална версия на приложението през следващия месец.
Мобилният Firefox предоставя на потребителите голяма част от функциите на настолната версия, която е втората по популярност в света сред браузърите. Наличен е например екранът Awesome, който осигурява незабавен достъп до историята, откритите табове и др. само с натискане на Awesome Bar.
Даунлоуд: Firefox.com/m (от Android смартфони или Nokia N900)

Коментар