Google раздаде всички нетбуци Cr-48

Google изпразни склада си от нетбуци Cr-48, работещи под управление на операционна система Chrome OS. От компанията не уточняват точния брой раздадени устройства, но от съобщение на вицепрезидента Съндар Пичай в Twitter става ясно, че запасите са изчерпани.

 
Cr-48 използва процесор Intel Atom, има 12-инчов LCD екран, SSD устройство и пълноценна клавиатура  

12-инчовият тестов нетбук Cr-48 се доставя с бета версия на Chrome OS. Моделът е снабден с навигационен панел в стил Apple и пълноценна клавиатура. Има вграден 3G модем Qualcomm Gobi за свързване към мрежи Verizon.

Нетбукът използва процесор Intel Atom, има 12-инчов LCD екран, SSD устройство и пълноценна клавиатура.

Интересна е характеристиката Verified Boot, която осигурява, че операционната система е достъпна само като „read-only” фърмуер, така че никакъв външен софтуер не може да я модифицира.

Засега Cr-48 е достъпен само на пазара в САЩ, макар че по-рано компанията обеща да го доставя в целия свят. Производители-партньори на Google ще пуснат в продажба Cr-48 към средата на годината, твърди electronista.com.

Първи комерсиални модели нетбуци с операционна система Chrome OS се очакват от Acer и Samsung. Към момента няма информация за цените и пазарите, на които ще се продава гугъл нетбукът.

Коментар