Iomega обяви класен сторидж за малкия бизнес

Iomega, компания от семейството на EMC, обяви наскоро световна премиера на новото стелажно (rack mount) устройство за мрежово съхранение на данни StorCenter px12-350r. Това е мощно мрежово решение за съхранение на данни от ново поколение, което осигурява висока степен на производителност и защита на данните за малки и средни компании и организации с отдалечени филиали, съобщи дистрибуторът за България – Солитрон.


StorCenter px12-350r дава на малкия и среден бизнес мощно решение за мрежово съхранение на данни

Задвижвано от класна технология на EMC за съхранение и защита на данни, StorCenter px12-350r заменя StorCenter ix12-300r на върха на линията на Iomega от стелажни мрежови устройства за съхранение на данни.

Новото устройство комбинира хардуер и софтуер за подобряване на капацитета и производителността. Решението е предназначено за използване в системи за обработка на данни, сървърна виртуализация, архивиране на твърди дискове и видеонаблюдение.

StorCenter px12-350r поддържа миграция без спиране чрез Hyper-V, различни RAID нива и дискове с „гореща“ замяна и е сертифициран за повечето от най-използваните среди за виртуализация. Това е единственото устройство за мрежово съхранение на данни за малките и средни организации, което поддържа технологията Avamar за архивиране без дублиране на данни, посочват от Iomega.

С тези си възможности StorCenter px12-350r е едно сложно устройство за управление и защита на данни, което обаче се управлява лесно и е напълно достъпно за малките и средни организации, подчертава производителят.

StorCenter px12-350r включва SSD устройства, разширяема памет и 3TB 7200 RPM твърди дискове, както и технология Iomega Personal Cloud.

"Малкият и среден бизнес се сблъсква с много от предизвикателствата на големите организации, вкл бързоо увеличение на нуждите от съхранение на данни, разширяване на инфраструктурата и свирепи бюджетни ограничения", коментира Дейвид Веланти, съосновател на проекта Wikibon. "Проблемът е в това, че по-малките организации не разполагат с ресурси, с които да управляват увеличаващите се нива на сложност на данните. Това, от което имат нужда, са гъвкави продукти с богат набор функции и сигурни механизми за защита на данните, които просто трябва да работят".

Новото устройство Iomega StorCenter px12-350r е пример за едно достъпно решение за днешните малки и средни организации, което има голяма бизнес стойност, но се предлага на достъпна цена, допълва анализаторът.

StorCenter px12-350r с форм-фактор 2U и 12 идва в две базови конфигурации: с 4 x 2TB дискови устройства за минимум 8 TB мрежов капацитет за съхранение на данни или с 4 х 3TB  дискови устройства за 12TB капацитет. Потребителите могат да разширяват капацитета като добавят по четири допълнителни 7200 rpm SATA твърди диска до общо 12 x 3TB диска за постигане на 36TB мрежов капацитет, както и високопроизводителни 128GB SSD носители, които са достъпни от Iomega.

Технологията Iomega Personal Cloud позволява на потребителите да защитават и споделят данни чрез свързване на StorCenter към други персонални устройства през интернет. За разлика от останалите публични и частни приложения за съхранение в „облак“, Iomega Personal Cloud не е свързана с допълнителни разходи и става напълно собственост на потребителя – съдържанието и достъпът до данните са винаги под негов контрол.

Iomega Personal Cloud позволява архивиране на отдалечено място, съвместна работа с други потребители, лесно споделяне на големи файлове, архивиране и управление на данните, както и възможности за защита на данните за всяка една организация.

Iomega StorCenter px12-350r е подходящо за различни приложения, като например бази данни, архивиране на отдалечено място, виртуална инфраструктура и др.

Междувременно Iomega обяви и възможността за ъпгрейд за хилядите системи StorCenter ix12-300r, които се използват в момента. Настоящите потребители могат да направят ъпгрейд на паметта до 4GB, както и да добавят SSD носители към техните ix12-300r устройства. Могат и да продължат да добавят SATA дискове за разширяване на капацитета на ix12-300r до максималната му стойност.

Устройството за мрежово съхранение на данни Iomega StorCenter px12-350r се предлага с тригодишна ограничена гаранция и осемчасова телефонна поддръжка, всеки ден, пет дни в седмицата.

Коментар