Наближава конференцията DevReach в София

Международната конференция за разработчици с Майкрософт технологии DevReach ще се състои на 17 и 18 октомври в кино „Арена Младост” в София. Тазгодишното издание ще привлича посетители с горещи теми от света на технологиите, като например Windows 8, и някои от най-популярните специалисти от света на .NET.


Скот Ханселман, главен програмен мениджър в Майкрософт, ще бъде лектор на DevReach в София
 

Сред тях изпъква световно известният лектор и автор Скот Ханселман, който работи като главен програмен мениджър в Microsoft. На конференцията Ханселман ще представи визията на Майкрософт за инструментите, с които се изграждат уеб сайтове. Той ще открие DevReach и ще направи обзор на ASP.NET MVC 3 и 4, MVC Scaffolding, HTML5, NuGet, jQuery и др. Предвидена е и лекция за ASP.NET MVC Basic to Advanced.

Джеси Либерти – старши разработчик в екипа на Windows Phone, ще разкаже пред аудиторията за нови функции, които предстои да излязат съвсем скоро.

За първи път на DevReach ще гостуват и лекторите Гил Клиирън – Silverlight и Telerik MVP, Мартин Балиау – Windows Azure MVP, Чарлс Нурс – главен архитект в DotNetNuke. Лидерите на потребителски общности в Хърватска и Сърбия – Томислав Бронзин и Иван Павлович, ще представят лекции на тема Mobile BI и Behavior Driven Development.

И тази година DevReach ще включи интересни лекции по най-важните и горещи теми – HTLM5, Windows 8 и създаване на естествен потребителски интерфейс. Това ще бъде направено от Тим Хъкаби, дългогодишен лектор на DevReach и Microsoft Regional Director, който ще открие втория ден на DevReach.

Силно застъпени ще бъдат и лекции на тема изграждане на модерен потребителски интерфейс с HTML5 и Silverlight, използване и приложение на ASP.NET MVC, оценка, проектиране и тестване на софтуерни проекти, както и уеб производителност.

За всички софтуерни предприемачи е предвидено специално издание на DotNetRocks, популярното интернет радио за .NET разработчици, което ще бъде записано на живо от DevReach 2011.

Коментар