Класна стая на бъдещето показаха в Русе

Десетки представители на училища от Русе, Разград, Свищов, Полски Тръмбеш и други градове се запознаха с новата образователна концепция “Класна стая на бъдещето”. В края на миналата седмица в русенското СОУ “Васил Левски” Сирма Медия организира демонстрация на възможностите на иновативната класна стая.

Сред участниците беше и Адриан Чоройану, мениджър бизнес развитие на технологичната компания Intel за България и Румъния, който показа Intel Classmate PC – преносими компютри, оптимизирани за образователни цели.

Четири училища от региона, вкл. СОУ “Васил Левски” и Търговската гимназия “Димитър Хадживасилев”, гр. Свищов, са подвърдили интереса си и ще вземат участие в пилотния проект за внедряване на новата технологична концепция. С това общият брой на училищата вече е двадесет.

В рамките на пилотния проект “Класната стая на бъдещето” ще бъде внедрена в 30 учебни заведения от цяла България. Интересът към квалификационните курсове за работа с новата система също е много голям и такива обучения ще бъдат проведени във всички училища, чиито представители са се включили в демонстрацията.

Класните стаи на бъдещето представляват мобилни компютърни кабинети от ново поколение, разработени с технологиите на Intel и софтуерната компания Сирма Медия. Концепцията вече беше представена в градовете Варна, Стара Загора и Бургас, а предстои и демонстрация в София.

Класната стая на бъдещето може да бъде използвана във всяко българско училище. Ползите от нея са оптимизиране работата на преподавателите, спестяване на средства на учебното заведение и създаване на много нови възможности за усвояване на знания от учениците.

Коментар