Samsung обяви LCD LED с рекордно тънка рамка

Samsung Electronics обяви 55-инчов професионален дисплей за изграждане на видеостени, който постига най-малкото в LCD LED индустрията разстояние между два панела във видеостената – само 5,5 мм.

UD55A има Full HD резолюция и визуализира изключително детайлни изображения. Панелът му е базиран на Direct LED подстветка с висока и еднородна яркост във всяка точка на дисплея.


Samsung UD55A използва асиметрична рамка, в резултат на което при изграждане на видеостени се минимизира рамката между два панела до само 5,5 мм – най-доброто постижение за LCD LED панели до момента

Новият модел е предвиден за непрекъсваема 24/7 работа в телевизии, молове, зали за наблюдение на процеси и охранителни системи, където се изисква изграждане на голямо изображение с висока степен на точност и детайлност.

При видеостените от ключово значение са две неща – дебелината на рамката на единичния дисплей и възможностите за лесно управление на видеостената. Samsung е лидер в индустрията и по двете направления”, коментира Шакир Ахмедов, мениджър IT решения в софийския офис на Samsung Electronics.

UE55A се отличава с асиметрична рамка, в резултат на което при изграждане на видеостени рамката между два панела е сведена до рекордните 5,5 мм – най-доброто постижение за LCD панели с LED подсветка до този момент, подчертават от Samsung.

Минимизирането на рамката има не само естетичен ефект. То е ключово за процеси на наблюдение, където правилното отчитане на всеки детайл може да бъде от критично значение.

UE55A е един от малкото професионални дисплеи с Full HD резолюция (1920х1080) на всеки един от панелите. 3х3 видеостена, изградена с него, предава над 9 милиона повече пиксела от 3х3 стена, изградена с обикновени HD (1366 х 768) дисплеи. Размерът на пиксела в 55-инчовия UE55A е само 0,63 мм и дори гледана от непосредствена близост, картината му е чиста, ясна и детайлна.

Иновативната Direct LED подсветка гарантира висока яркост от 700 cd/m2 и ъгли на видимост 178/178 градуса, благодарение на което изображенията на дисплея или видеостената се виждат ясно от всеки ъгъл и от всяко разстояние дори в големи и светли помещения.

Direct LED технологията допринася и за по-висока енергийна ефективност, в сравнение с традиционните LED дисплеи.

Samsung UE55A позволява лесно изграждане и управление на видеостени. Могат да се свържат верижно до 100 дисплея без дистрибутор, с възможности за подаване на разнообразно съдържание. Вградените мрежови функции позволяват дисплеят или видеостената да се управляват отдалечено, вкл. и през интернет.

Възможно е задаване на графици на работата на стената, смяна по зададени дни и часове на показваното съдържание, както и директно предаване от IP камери или компютърен екран.

Коментар