Adobe подготвя свободна он-лайн Photoshop услуга

Компанията Adobe разработва он-лайн и свободна версия на своя популярен продукт за редактиране на изображения Photoshop. След около 6 месеца потребителите ще могат да извършват елементарни базови обработки на техни картинки чрез услуга, спонсорирана от реклама.
Очакваният он-лайн вариант на Photoshop ще има по-малко възможности от стандартните издания на продукта, тъй като е насочен към начинаещи потребители, съобщи tomsharware.com. Приложението ще бъде написано на флаш, по подобие на софтуера за он-лайн видео редактиране Remix, който излезе преди няколко седмици.
С новия си продукт, Adobe ще конкурира други компании, които вече пуснаха он-лайн услуги за базово фото редактиране. Такива са Google Picassa и Flickr. Първата от тях предлага ъплоуд на фото изображения с базова корекция на цвета и експонация. Flickr пък предлага базово изрязване и преоразмеряване.
Решението на Adobe определено няма да свърши работа на напреднали потребители, тъй като едва ли ще предложи професионалните инструменти за редактиране. Он-лайн версията ще е подходяща за обработка на малки по обем файлове, които се ъплоудват бързо през интернет.

Коментар