Очаква се революционен Motorola X Phone

Смартфонът X Phone на Motorola може да промени правилата на играта и да преобърне пазара на умни телефони. Новото устройство ще направи пробив и ще окаже натиск върху лидерите Samsung и Apple, смята техническият директор на Telstra Хю Брадлоу, цитиран от Electronista.com.

       

Софтуерът на X Phone обединява услугите на Google по начин, който нито един друг производител не е постигнал до момента, твърдят източници от Motorola. Както и известно, Motorola е собственост на Google и е логично да се очаква, че компанията ще има предимство в интеграцията на гугълски услуги.

Motorola работи също по таблет компютър, наречен X Tablet. И двете устройства ще бъдат направени от усъвършенствани материали, ще имат гъвкави екрани и камера с развити възможности. Компанията очаква новите продукти да увеличат пазарния й дял над днешните 3%.

Възможно е обаче X Phone да повлияе негативно на отношенията на Google и останалите Android производители – повече, отколкото фирменият Nexus. Партньорите на Google по линия на Android едва ли биха искали интернет гигантът да доставя едновременно и хардуер, и софтуер. Пред подобен проблем е изправена и Microsoft с таблета Suarface, работещ под уплавление на Windows 8. 

Коментар