Opera Software купува Skyfire

Норвежкият разработчик Opera Software съобщи, че купува компанията Skyfire, създател на едноименния браузър и доставчик на услуги за оптимизиране на видео.

Технологията за оптимизиране Skyfire ще бъде интегрирана с технологията Opera Turbo, чиято цел е да намали обема на трансферираните данни.

Сделката може да достигне сумата от 155 милиона долара, в зависимост от това колко добре компанията изпълнява ангажиментите си през следващите три години.

В съобщението за придобиване Opera акцентира основно на технологията Rocket Optimizer, която представлява софтуер за видео оптимизация – нещо, което най-вече привлича окото на Opera Software.

Едно от предимствата на браузъра Skyfire е, че може да възпроизвежда флаш видео без необходимост от допълнителен плъгин, което ще е от голяма полза за браузъра Opera.

По-рано тази седмица норвежкият разработчик съобщи, че ще се откаже от фирмената технология Presto в полза на WebKit като основа за бъдещите версии на своя браузър, отчитайки по-широката поддръжка на конкурентната технология.

Коментари по темата: „Opera Software купува Skyfire”

добавете коментар...

  1. Philip

    opera:config

  2. -

    Флаш без плъгин означава общ нестабилен продукт. Винаги е добре да има плъгин, ако и ще да е лично направен от Опера и да не може да се инсталира на друго. Освен това изключването на флаш дали ще бъде оставено като опция???

Коментар