HP улеснява виртуализацията с нова HP-UX операционна система и сървъри

HP представи за първи път на българския пазар новата версия на операционната система HP-UX 11i, както и новите сървъри HP Integrity, които ще направят критично важната виртуализация по-практична за малки, средни и големи предприятия.
Най-новата версия на стратегическата операционна UNIX система, HP-UX 11i v3 опростява значително управлението и сигурността на важни приложения, включително такива за бизнес анализи и съхраняване на данни.
Освен това, HP обогати портфолиото си от Integrity сървъри с модел, създаден за BladeSystem c-Class среди, както и с нов оптимизиран за вграждане елемент – сървъра от нисък клас Integrity rx2660. HP Integrity BL860c Server Blade е първият модел от серията Integrity, проектиран за портфолиото и иновативната блейд архитектура на HP – BladeSystem c-Class. HP Integrity rx2660 е най-достъпният Integrity сървър за вграждане, както и най-гъвкавият и многофункционален елемент в своя UNIX сървър клас.
Двата нови модела, заедно с операционната система HP-UX 11i v3, предоставят критично важна виртуализация върху стандартно базирани платформи за създаването на адаптивна инфраструктура във всяка компания.
„Ние изпробвахме сървъра HP Integrity rx2660 и установихме, че той е идеален за системата за оптично управление на Alcatel-Lucent”, заяви Харви Лийбер, Alcatel-Lucent. „Благодарение на подобрените характеристики и по-ниската си цена, Integrity rx2660 предоставя всичко обещано от HP. Сървърът е много подходящ за нуждите на клиентите ни с критично важни информационни системи.”
Отвъд виртуализацията
Виртуализацията, позволяваща съхранението и споделянето на IT ресурси с цел натрупването на набор от такива за задоволяване потребностите на бизнеса, превръща информационните технологии в средство за създаване на дата-центрове по целия свят. Виртуалната сървър среда HP Virtual Server Environment (VSE) позволява на HP-UX 11i v3 да направи крачка напред и да интегрира виртуализацията с мейнфрейм надеждност, с цел предоставянето на критично важна виртуализация на потребители с висока работна натовареност. С HP-UX 11i v3, HP подобрява функционалността и опростява разгръщането на възможностите.
·                     Разгръщането на виртуализирани среди става по-лесно чрез добавянето на четири нови референтни архитектури VSE Reference Architectures, включително такива за Oracle, SAP софтуер и споделени услуги, базирани на имплементацията на собствения сървър за приложения на HP и базата данни на компанията. Тези архитектури позволяват на потребителите да съкратят времето за изпълнение наполовина.
·                     Мейнфрейм надеждността беше подсилена чрез клъстерните подобрения HP Serviceguard, включващи по-бърз и прозрачен потребителски failover трансфер за SAP и представянето на нови нива на защита от непредвидени обстоятелства чрез каскаден failover в рамките на три информационни центъра.
Новата UNIX операционна система HP-UX 11i v3 е създадена да отговори на растящите нужди от бизнес приложения за работа с настоящи и бъдещи дейности с висока натовареност. Тя е подобрена и в редица други критични области – например, проектирана е да оперира с до 100 милиона зетабайта високонадеждно съхранение на данните (1 зетабайт = 1 милиард терабайта). Освен това, системата предоставя нови възможности за хардуерна подмяна и онлайн патчване, които съкращават планираното и непланирано време за отстраняване на неизправности, докато автоматизационните й характеристики съкращават операционните разходи на потребителите.
Както при всяка нова HP-UX система, така и в HP-UX 11i v3, съществуващите потребителски инвестиции са защитени с бинарна съвместимост. С други думи, приложенията, поддържани от по-ранни версии на системата, ще работят и с HP-UX 11i v3, но със скорост 30% по-висока от предишната.
Блейд гъвкавост и енергийна ефективност за потребителите на Integrity
Допълващ стратегията на HP, новият HP Integrity BL860c е гъвкав и многофункционален системен блейд сървър. Той предоставя предимства като енергийна ефективност, консолидиране и гъвкавост, като същевременно разширява възможностите за избор и работна натовареност на потребителите на този тип сървъри.
С подобрен и иновативен HP BladeSystem c-Class дизайн, сървърът BL860c е идеален за тежки приложения за бази данни и научни IT среди.
HP Integrity BL860c предлага възможности за мощна виртуализация и консолидиране на приложенията с цел съкращаване на операционните разходи. Освен това, сървърът споделя същото шаси като други HP ProLiant и HP StorageWorks блейд масиви, а именно – BladeSystem c7000.
Новият сървър от нисък клас, HP Integrity rx2660 оперира при силна работна натовареност на приложенията и е достатъчно гъвкав за тяхното адаптиране, достъпа до тях, тестването и разработването им. Разходоефективен при малки имплементации, той предоставя на потребителите възможности за извършването на критично важна IT дейност, както и HP-UX предимства, като HP Serviceguard и HP Systems Insight Manager.
Освен това, сървърът rx2660 побеждава конкурентите предложения от Sun на техен терен, а именно в областта на Java™ реализацията. Резултатите от проведените наскоро тестове на SPECjAppServer2004(1) и SPECjbb2005(2) доказаха, че HP Integrity rx2660 предоставя водеща ефективност при приложенията Java 2 Enterprise Edition и Java-базираната бизнес дейност.

Коментар