Yahoo готви мобилна услуга за локално търсене

Yahoo наскоро разкри нова технология за търсене в Интернет, който ще позволи на потребителите на мобилни телефони да получават възможно най-точни отговори за търсенето си на местно ниво. Интернет компанията се надява, че този ход ще я изведе на първа позиция пред нейния основен конкурент Google.
Възможностите за търсене ще бъдат имплементирани във всеки мобилен телефон, който има интернет браузър. Повече от 85% от мобилните потребители ще могат да използват услугата Yahoo oneSearch, твърдят от компанията.
Yahoo! Go oneSearch е създадена така, че когато потребителите търсят нещо конкретно, да получават незабавен отговор с едно кликване. От Yahoo смятат, че повечето потребители търсят в Интернет неща, свързани с мястото, където се намират, а не от национално или международно значение.
Услугата, която доставя на потребителите ясен резултат от търсенето, а не списък с уеб връзки, ще бъде пусната в САЩ, а по-късно през годината и на избрани международни пазари.
И мобилните доставчици, и интернет компаниите използват нарастващата популярност на мобилните телефони, която идва с възможностите за използване на уеб браузъри. Имейлите, онлайн картите, навигацията и други подобни услуги стават все по-разпространени сред мобилното поколение.

Коментар