Следващ ъпдейт на Windows 8.1 ще носи името Threshold

Microsoft подготвя два нови ъпдейта на Windows, единият от които може да обедини няколко версии

Microsoft подготвя два нови ъпдейта на Windows, единият от които може да обедини няколко версии

Наскоро Microsoft пусна обновената операционна система Windows 8.1, но компанията вече работи по два следващи ъпдейта, планирани да излязат съответно през 2014 и 2015 г.

Предполага се, че ъпдейтът през пролетта на 2014 г. ще се нарича Update 1 или Spring 2014 GDR Update, докато версията за 2015 ще носи името Threshold, съобщи ZDNet, позовавайки се на изявление на ръководителя на проекта – Тери Майерсън.

Threshold ще бъде всъщност ъпдейт, който обединява няколко Windows версии в една. В тази посока беше и скорошно изявление от Microsoft, че иска бъдещите обновления на Windows да обединят някои от продуктите й.

Windows, Windows Phone и Xbox One ще бъдат подобрени в рамките на Threshold, но за Windows RT не се споменава нищо, което може да означава, че Microsoft се опитва да обедини операционната система за таблети с Windows Phone.

Изненадващо, Threshold може да излезе едновременно с появата на Windows 9 – следващата пълна версия на Windows, която се очаква късно през 2014 г. или в началото на 2015 г. Подобно на своята предшественичка, следващата Windows ще наблегнe на тъч интерфейса, подобрения Start екран и оптимизацията за таблети.

Коментар