Windows 10 превиши 200 млн. инсталации

Всеки ден потребителите по света инсталират средно 1,3 млн. копия на Windows 10

Всеки ден потребителите по света инсталират средно 1,3 млн. копия на Windows 10

Инсталациите на Windows 10 преодоляха психологическата граница от 200 млн. броя, твърди WinBeta.com. Новата операционна система излезе на пазара на 29 юли т.г. и засега се явява най-бързо разпространяваната платформа на Microsoft.

В първите дни след пускане на Windows 10 бяха регистрирани 14 млн. инсталации, а само за две седмици новата ОС преодоля границата от 50 млн. Два месеца бяха достатъчни на Windows 10 да достигне 100 млн. инсталации.

Статистиката до момента сочи, че потребителите инсталират средно по 40 млн. копия на Windows 10 месечно. Броят на ежедневните инсталации възлиза на около 1,3 млн.

По данни на Net Applications, в началото на декември пазарният дял на Windows 10 възлиза на 9,0%. За сравнение, Windows 7 държи над 56%, а делът на Windows 8.1 сред десктоп операционните системи е 11,2 %. Според други данни, Windows 10 вече е втора на пазара.

Коментари по темата: „Windows 10 превиши 200 млн. инсталации”

добавете коментар...

  1. Христо

    До Читател – наистина 10-ката е доста досадна, но затова има решение – още по време на инсталацията се изключват един куп “полезни” нещица. Алтернативно, има доста софтуер, който е разработен, за да спомогне всичко това да бъде изключено пост фактум. Първото, което се сещам е на Ашампуу, но не е единствено (пък и май има доста по-добре работещи от него). Колкото до Опън сорс програмите – аз нямам никакъв проблем. Имам инсталиран Либре офис и VLC, които работят без проблем, дори и след първия им по-голям ъпдейт, от който доста хора се пооплакаха.

  2. Ignoble

    Да, сигурно ще броят и продадените компютри с предварително инсталирана операционна система.

    Това е монополизъм, насилие и лишаване на хората от правото на избор.
    Тази практика с продажба на компютри с предварително инсталиран софтуер още от магазина – трябва да се забрани и Майкрософт да плати милиарди долари глоба.

  3. Читател

    Предполагам че влизам в бройката.
    Инсталирах я от любопитство(приех поканата за апгрейд).
    По принцип ми хареса, обаче не съм съгласен да споделям компа си със система която постоянно ми се меси в работата. Само дето не беше поставила надпис да не и се бъркам в работата. Прекалено е самостоятелна, не ми дава да инсталирам опенсоурс програми и т.н.
    Да не говорим за шпионажа.
    Може да съм параноик но това не значи че не ме следят.
    Върнах се на старата.

  4. ceco

    До Кръстьо

    Ами много просто, те все още не са я пуснали за мобилните устройства.
    Отложиха я за след нова година

  5. Кръстьо

    Поради естествени причини скоро ще стане първа. Но все пак е интересно защо не е толкова разпространена на телефоните?

  6. Anonymous

    А, нали знаете, че цялата тази информация е предоставена от компании/сайтове, чието съществувание е изцяло финансирано от MS?

  7. линух

    САМУ ЛИННУУУУКССССС

Коментар