British Telecom е кандидат купувач на водеща VoIP платформа

British Тelecom иска да купи Ribbit, VoIP платформата, която поддържа 2.0 разговорите в света, пише skypejournal. Teлекомуникационният гигант води преговори, но засега официално потвърждаване на информацията няма.
Ribbit e шансът за програмистите безплатно да се сдобиват с инструменти, с помощта на които да разработват собствени скайпове. Зад потребителския интерфейс Ribbit поддържа най-разнообразни вертикални програми за комуникация между потребителите в различни видове мрежи, включително Skype и PSTN, срещу скромно заплащане. С помощта на някои приспособления, сециалист може да разработи флаш чат/глас/видео клиент в рамките на няколко часа.
Ако се окажат верни, намеренията на BT са съвсем адекватни – операторът търси начин да се прехвърли през границите и да остане актуален на динамично развиващия се телекомуникационен пазар.
От друга страна се носят слухове за консорциум задлъжнели доставчици на услуги, който разработва конкурент на Skype. Платформа от вида на Ribbit би могла да бъде употребена за създаването на приложения за супранет.

Коментар