Globul закри петата стажантска програма в компанията

GLOBUL официално закри своята пета подред стажантска програма с тържествена церемония в централния офис на компанията в София.
Г-н Тимос Цоканис, главен директор „Информационни технологии и обслужване на клиенти” в GLOBUL, връчи сертификати за успешното завършване на стажантската програма на четиридесет студенти от различни университети, които през последния месец работиха в десет от дирекциите на компанията. По традиция, след официалната церемония стажантите заедно със своите ръководители засадиха дърво в близост до сградата на GLOBUL.
През четириседмичния си платен стаж, стажантите успяха да натрупат опит и умения за справяне с практически задачи в реална работна среда. На всеки един от тях бе възложено да разработи собствен проект, който в края на стажа да представи пред своя ръководител, колегите си и пред останалите стажанти.
Официалното закриване на Стажантската програма на GLOBUL за 2008 г. обаче не слага край на обучението за почти половината от стажантите, които по взаимно съгласие са удължили срока на своя стаж в компанията с между две и четири седмици. Дирекциите, в които стажантите продължават, са „Корпоративен маркетинг”, „Правни отношения, регулации и връзки с институциите”, „Човешки ресурси и администрация”, „Радио и пренос”, „Експлоатация и поддръжка на мрежата”, „Изграждане на мрежата”, „Снабдяване и доставки” и „Обслужване на клиенти и Финанси”. 
За петте години от старта на Стажантската програма на GLOBUL тя е обхванала общо 125 студенти, като близо една трета от тях в последствие започват работа в компанията. През 2007 г. стажът на над 90% от участниците е бил удължен в резултат на взаимния интерес на стажантите и компанията.

Коментар