Домашен киносалон за… 6 милиона долара

Ако смятате, че 103-инчов телевизор с течни кристали и съответното акустично оборудване за десетки хиляди долара от известен производител е пределът на вашето въображение, обърнете внимание на тази система за домашно кино. Тя е дело на Джеръми Кипнис и се оценява на $6 милиона.  
Конфигурацията за ценители започва с прожектор Sony SRX-R110, който е способен да възпроизвежда Quad HD картина с разделителна способност 4096 х 2160 точки, твърдият диск за съхранение побира 72 часа видео с HD характеристики, а за озвучаването се грижи 8.8-канална акустична система, звукът от която надскача 11 000 Watt.
За HD DVD плейър е избран Toshiba HD-XA1 и Sony BDP-S1 – за Bluray филмите. Оборудването върви със светлинна техника, способна да задоволи с функционалностите си и най-разглезения вкус.
Фактът, че цената на този салон могат да си позволят само най-богатите киномани, не притеснява ексцентричния дизайнер. Според Джеръми Кипнис, в света има достатъчно много богати хора, които биха се бръкнали за ефекта от такава кинозала.
Преди време Еди Мърфи например не пожали пари, за да поръча карта на звездното небе за тавана на детската стая в дома си. Важна особеност в прищявката на актьора беше звездите да са истински светещи кристали.

Коментар