vivatel също намали цените за разговори в ЕС

От 30 август vivatel намалява още веднъж роуминг цените в мобилните мрежи на страните членки на Европейския съюз. С близо 7% падат изходящите и входящите повиквания за клиентите на vivatel в мрежите на всички мобилни оператори в ЕС.
Така от края на месеца абонатите на най-бързо развиващия се мобилен оператор ще говорят за 1.079 лв. на минута т.е. със 7 ст. на минута по-евтино от Европа към България. С 4 ст. пък падат входящите повиквания от държава, намираща се в евро зоната и цената им става 0.516 лв. на минута.
Евротарифата влезе в сила още миналата година и тогава цените на услугата паднаха до 1.15 за минута изходящо обаждане и 0.56 лв. за приемане на разговор. Както и при предишното намаление понижаването на тарифите на разговорите към страните от ЕС няма да доведе до повишаването на тарифите на разговорите извън ЕС за клиентите на vivatel.
Таваните за роуминг бяха приети през месец май 2007 от Еврокомисията с новия регламент 717. Според тази директива тарифите за обаждания в държавите от ЕС трябва да бъдат намалявани всяка година. Така за 2008 г. те не трябва да надвишават 0.46 евро на минута за изходящите и 0.22 евро на минута за входящите обаждания.

Коментар