Черно-белият дизайн ще носи успех на Fujitsu Siemens Computers

Всички нови системи на компютърния производител Fujitsu Siemens Computers ще бъдат изпълнени в черно-бял дизайн. Промененият стил на продуктите, носещи популярната марка, е резултат от двугодишно глобално проучване на маркетинговия отдел на корпорацията, съобщи Димитър Каданов, мениджър Volume Business в българския офис.

Черно-белият дизайн е застъпен в цялата продуктова гама на доставчика – лаптопи, настолни РС, сървъри, монитори, аксесоари и др. Характерни са 45-градусовите скосявания, разделящи оцветените различно части на кутията.
Новият стил отличава компютрите на Fujitsu Siemens в ритейл веригите, където те са изложени наред с конкурентни продукти, коментира Димитър Каданов.
Проучване на компанията у нас е показало, че жените възприемат по-позитивно черно-белия дизайн, добави Павлина Пеева, маркетинг мениджър в българския офис на Fujitsu Siemens Computers.
Компанията въвежда нова серия лаптопи Amilo 3000, които освен черно-белия дизайн имат редица технологични предимства. Моделите с AMD процесори, например, могат да се подсилват с т.нар. Graphic Booster – външно устройство, което ускорява значително графичната производителност на лаптопа.
Amilo 3000 се отличава също с хибридна графика – има и интегрирана, и самостоятелна видеокарта, като интелигентното превключване между тях, в зависимост от изпълняваните приложения, пести енергия на батерията.
Новите лаптопи идват и с Wireless USB, който предоставя многократно по-висока скорост от Bluetooth. Моделите включват също оптично Blu-ray устройство. Специален Silent режим намалява честотата на процесора и скоростта на вентилатора, така че лаптопът започва да работи напълно безшумно.
Amilo 3000 е проектиран в Германия и използва панели с най-високото ниво на качество А+.
Fujitsu Siemens показа и своя нетбук компютър, който се очаква на пазара у нас през октомври на цена около 700 лева. Конфигурацията включва процесор Intel Atom, твърд диск с капацитет 60, 80 или 120 GB и до 1 GB оперативна памет. Мини лаптопът идва с предварително инсталирана операционна система XP, а батерията издържа 4 часа. Отличителна особеност на нетбука е възможността потребителите да избират цвета на капака.
Компанията ще пусне през септември и нов, по-евтин таблет компютър, предназначен за ученици и студенти. Моделът от серията Lifebook ще предостави 13,3-инчов екран, а цената ще бъде с около 800 лв. по-ниска от тази на предшественика му.
Представителите на Fujitsu Siemens показаха също модел на изключително малък компютър, наподобяващ кутия с формат А5, но с всичко необходимо за пълноценна работа. Устройството с цена около 1000-1100 лева е подходящо за фронт офиси в банки, например, като клиентите могат да поставят на него своето лого. Компютърът е много икономичен – пести годишно до 16 евро, благодарение на ниската консумация на електроенергия.
От над 1 година компанията прилага у нас нова схема за сервизно обслужване. Централният сервиз на Fujitsu Siemens разтоварва дилърите от ангажименти по поддръжката, като поема изцяло проблемите на клиентите и гарантира поправка на лаптопите в рамките на 5 до 7 дни, вкл. вземане и връщане на техниката на място, посочено от потребителя. При невъзможност проблемът да бъде решен в този срок, клиентът получава оборотен лаптоп с възможност за прехвърляне на него на твърдия диск от повредения компютър.   

Коментар