Партньорство на Ericsson и KPN дава тласък на мобилната реклама

Шведската компания Ericsson и холандският телекомуникационен оператор KPN подписаха договор за хостване на мобилна реклама. В рамките на споразумението, Ericsson ще предостави на KPN цялостно бизнес решение за управление и доставяне на реклами до мобилни телефони и други устройства.
Услугите за хостване ще позволят на KPN да доставя таргетирани реклами на база потребителски предпочитания до отделни абонати на оператора чрез мобилни интернет страници и различни типове съобщения. Рекламните агенции, от своя страна, могат да разработват и осъществяват кампании, използвайки възможностите за обратна връзка и обобщаване на информацията.
Отскоро KPN предлага услуги за рекламни кампании, изискващи предварително приемане и съгласие от страна на потребителя и съобразени със законовите изисквания.
Мобилната реклама е развиващ се комуникационен канал, който подпомага лансирането на нови бизнес модели.
Хостингът, предлаган от Ericsson, е един бизнес модел, който позволява на клиентите на компанията бързо да въвеждат и предоставят разнообразни услуги, докато Ericsson поема отговорността за системната интеграция и ежедневното управление на цялостната услуга.

Коментар