Излиза първи инструмент за планиране на 11n мрежи

Първия в света инструментариум за планиране и интегриране на безжичния стандарт WLAN 802.11n в корпоративната мрежа пусна компанията Motorola.
Благодарение на добавения протокол Multiple-Input Multiple-Output (MIMO), новото поколение технологии WLAN -11n осигуряват до 5 пъти по-висока скорост в сравнение с g стандарта (средната скорост, с която се извършва трансферът на информация е около 74 Mbit/s).
Motorola 11n LANPlanner е инструментариум за прогнозиране на потребностите и планиране на ресурсите за изграждане на Wi-Fi инфраструктура въз основа на новия стандарт 802.11n. С негова помощ потребителите планират местата за интегриране на точките за достъп (Аccess Point), да правят карта за покритие на мрежата и да определят точното количество Access Point AP-7131, необходимо за проекта.
Програмата Automated Migration Wizard значително ще улесни прехода към 802.11n стандарта и с нейната помощ предприятията ще могат прецизно да планират внедряването на новата технология, съобщиха от SystemGroup България.
За работа на мрежата със стандарт 802.11n Motorola предлага нов Access Point AP-7131. Това е първата в бранша точка за достъп с три независими радиоканала и скорост на предаване на данни до 300 Mbps. Новото устройство позволява едновременно предаване по VoIP, свързване с други Аccess Point или маршрутизатори, както и двудиапазонова защита от външно пробиване в мрежата.

Коментар