Тайната на епълската “Тухла” ясна до дни

Загадъчната "Тухла" (Brick), която Apple, съдейки по съобщенията на специализираните издания, ще представи в средата на октомври, предизвика доста догадки. Според някои, това ще бъде нов модел на Mac Mini Pro с поддръжка на два монитора и цена под 1000 долара.
Публикация на сайта 9To5Mac твърди, обаче, че „Тухлата“ не е ново устройство, а производствен процес. По него ще се произвеждат корпусите на ноутбук компютрите от серията MacBook. Те ще се „изрязват“ от плътен блок алуминий с помощта на лазерна и хидроабразивна технология. Благодарение на някои особености на технологията, корпусите ще бъдат „суперлеки, суперздрави и суперевтини.“
Не става ясно дали смяната на метода за изработване на корпуси ще даде осезаеми предимства пред конкурентите и как ще могат да се сменят компоненти в тези корпуси? Освен алуминий досега Apple е пробвала да използва като материал за корпусите на компютрите си пластмаса и титан.
Засега няма потвърждение на нито един от слуховете около „Тухлата“. Едно нещо е сигурно обаче. Apple се кани да пусне нещо напълно ново, според финансовия директор на компанията Питър Опънхаймър, който на 21 юли т.г. каза следното: „Ние ще пуснем качествени нови продукти, каквито нашите конкуренти нямат".

Коментар