Нетбуците с Linux се приемат хладно

Четири пъти повече нетбуци с операционна система Linux са върнати в магазините, отколкото с Windows ХP, сочи проучване на компанията MSI, която е един от основните доставчици в сегмента.
Потребителите се отнасят хладно към новия клас мини лаптопи, когато на тях е инсталирана системата с отворен код, твърдят от MSI.
Цената от 300-400 долара е привлекателна, но когато занесат нетбука с Linux вкъщи и го пуснат, много потребители разбират, че не са готови да работят с тази операционна система.
Обичайна практика е те да върнат лаптопа в магазина, тъй като не желаят да губят време в обучение, разкрива проучването.
Нетбуците са нов и сравнително евтин клас преносими компютри, предназначени основно за сърфиране в интернет и ползване на мрежови услуги. Производителите предлагат нетбуците с предварително инсталирана операционна система Linux или Windows XP.
MSI, един от водещите доставчици на лаптопи, планира да пусне в скоро време нов модел на своя нетбук Wind. U120 идва с 10-инчов екран, хард драйв 120 GB и оперативна памет 1 GB. Като опция компанията ще предложи твърдотелен SSD драйв с капацитет 40 GB. Очакваната цена на нетбука е не повече от 600 долара.

по темата: „Нетбуците с Linux се приемат хладно”

добавете коментар...

  1. Stox

    Тук пак ли чичко Били е вложил кинти?
    Стига с тези глупости де! Става дума за нетбуук. Какво по-добро от това да не те тормозят червеи, вируси, шпиони и какви ли още не гадости докато си сърфираш из Мрежата?! Естествено това не се харесва на повечето акули в този бизнес и вадят от 10 кладенеца вода за да попречат на Линукс да достигне до крайния потребител.

Коментар