Vernee Mars Pro – най-достъпният фаблет с 6GB оперативна памет

Vernee Mars Pro се позиционира като най-достъпния на пазара модел с 6GB оперативна памет

Китайският производител на смартфони Vernee, опериращ на пазара от миналата година, придоби известност с няколко смартфона от висок клас, с последно поколение хардуерни компоненти и изискан дизайн, наред с по-достъпните модели в портфолиото си. Устройствата се предлагат под брандовете Mars, Apollo и Thor.

Новият флагман на младата компания е обявеният наскоро Vernee Mars Pro, промоция на който тече в глобалния онлайн магазин GearBest. Това е фаблет, позициониран като най-достъпния на пазара модел с 6GB оперативна памет (RAM). И наистина, цената от $174,99 в момента е доста привлекателна за устройство с характеристики, които ще изброим по-надолу.

Vernee Mars Pro идва с голям 5,5-инчов дисплей с резолюция Full HD 1920×1080 пиксела, покрит със защитно стъкло Corning Gorilla Glass 3. Моделът стъпва на платформа Helio P25 с осем изчислителни ядра на тактова честота 2,5GHz и графичен блок (GPU) Mali T880. Това е мощен процесор, изпълнен по 16-нм технологичен процес, който увеличава производителността спрямо предишното поколение SoC и същевременно подобрява енергийната ефективност.

Vernee Mars Pro има голям 5,5-инчов екран с резолюция 1920х1080 пиксела

Сериозното предимство, на което набляга Vernee, е необичайно големият обем оперативна памет на смартфона – цели 6GB, допълнени от 64GB постоянна флаш памет и възможност за разширения с microSD карти с капацитет до 256GB! На практика, флагманът на Vernee може да поеме всички нужди от оперативна памет за приложенията и място за съхранение на снимки, видео, музика и друго съдържание.

Vernee Mars Pro е оборудван с две камери – основната, разположена на гърба на устройството, има резолюция 13 мегапиксела, апертура F/2.0, тъчфокус, автофокус и светкавица, а предната камера за селфи поддържа резолюция 5 мегапиксела. Несъмнено, с това устройство ще можете да правите качествени снимки и видео, благодарение на технологията RWB, която повишава чувствителността на сензора с 40% и намалява шумовете с до 80%.

Vernee Mars Pro е поместен в метален корпус с дебелина само 7,6 милиметра

Тялото на фаблета е напълно метално, което е характерно и за други устройства на Vernee. Едва ли са изненада наличието на сензор за пръстови отпечатъци и поддръжката на 4G мрежи, наред с 2G и 3G, както и задължителните за всеки  съвременен смартфон безжични модули Wi-Fi 802.11a/b/g/n и Bluetooth 4.0. Моделът разполага с два слота за сим карти, реверсивен USB порт Type-C за зареждане на батерията и обмен на данни с компютър и стандартен изход за слушалки.

Vernee Mars Pro работи под управление на операционна система Android 7.0 с фирмена обвивка VOX и достъп до приложенията от Google Play. Фаблетът има размери 15,10×7,40×0,76 см и тежи 161 грама заедно с батерията 3500 мАч (несменяма). В периода от 26 до 30 юни моделът се продава на специална цена от $174,99, валидна при въвеждане на купон MARSPRO, за 80 броя на ден. Комплектът съдържа самия фаблет, захранващ адаптер, USB кабел, SIM игла и ръководство за потребителя.