Dell EMC ще си партнира с Nvidia в дейта центровете

Изкуственият интелект се развива благодарение на значителния ръст в изчислителната мощност на GPU-тата, заявиха от Nvidia по повод партньорството с Dell

Американският ИТ гигант Dell EMC обяви партньорство с разработчика на графични решения Nvidia. Двете компании ще работят съвместно по създаване на нови продукти за дейта центрове.

По-конкретно, Dell EMC и Nvidia ще разработват решения с ускорена графична производителност за HPC изчисления, анализ на данни и изкуствен интелект. Освен това партньорите ще наблегнат на новата архитектура Volta, като планират да пуснат продукти на нейна основа към края на 2017 г.

Дълбокото обучение става стратегически императив за всяка голяма технологична компания и прониква във всички аспекти на бизнеса, коментира партньорството Ян Бък, вицепрезидент на Nvidia Accelerated Computing Group.

По неговите думи, изкуственият интелект се развива благодарение на значителния ръст в изчислителната мощност на GPU-тата (графичните процесори), които предизвикват CPU-тата на фона на забавянето в закона на Мур.

Съвместната работа на Dell EMC и Nvidia ще разшири възможностите на разработчиците в областта на изкуствения интелект – те ще се конкурират в създаването на нови инфраструктури за решаване на най-сложните задачи на нашето време, посочва още Ян Бък.

Коментар