Speedy Net дари Интернет достъп за деца в неравностойно положение

Столичният Интернет доставчик Speedy Net предостави безплатен високоскоростен Интернет достъп за Социалния учебно – професионален център „Княз Борис I“. От 1 октомври компанията обезпечава със свързаност двете компютърни зали на образователната институция.
Социалният учебно – професионален център „Княз Борис I“ предоставя комплекс от социални услуги, насочени към професионалното обучение на деца в риск, както и на лица с намалена работоспособност, навършили 16 г. Центърът разполага със собствена училищна сграда, която се намира в гр. София, ж.к.”Хаджи Димитър”, ул. “ Васил Петлешков” № 41. Учебно –възпитателния процес се извършва от специализиран екип от учители и възпитатели.
„Ние нямаме отделени средства за Интернет достъп в бюджета на центъра и затова аз съм много благодарна на фирма Speedy Net, за подкрепата. Целта ни е да научим тези деца на компютърна грамотност, защото те са с ограничени възможности, нямат пари за да ходят по Интернет клубове и при други условия едва ли биха получили достъп до новите технологии“ – сподели Капка Георгиева, директор на Социален учебно – професионален център „Княз Борис I“. „В момента от дарението се възползват 54 деца, но очакваме скоро техният брой да нарастне до 80. Освен това Интернет достъпът ще обезпечи и останалите услуги на центъра“ – добави тя.
„Бедността и липсата на грамотност и образование се самопораждат в порочен кръг, а компютърната грамотност в съвременното глобално информационно общество е толкова важна, колкото умението да четем и пишем. Познанието в сферата на новите технологии би могло да даде на децата в неравностойно положение една възможност за реализация в обществото ни. Инвестицията в обучението на тези деца днес ще се възвърне многократно след десет години, когато те ще повишават стойността на българската икономика и може би ще създават следващото поколение информационни технологии. Работата на преподавателите от Социалния учебно – професионален център „Княз Борис I“ има огромно обществено значение и за Speedy Net беше съвсем естествено да подкрепи екипа на центъра. Оставаме отворени за всяка друга подобна кауза на територията на София“ – заяви Страхил Иванов, изпълнителен директор на Speedy Net.

Коментар