Telerik Academy Alpha с нов прием през октомври

Telerik Academy Alpha подготвя участниците за успешен кариерен старт в софтуерната индустрия за два пъти по-кратко време

Следващият прием за ускореното обучение по програмиране в Telerik Academy Alpha ще бъде през октомври. В 6-месечната програма могат да кандидатстват и хора без предишни знания  по програмиране, съобщиха от образователната организация Телерик Академия, която разширява и надгражда традиционното обучение по дигитални технологии.

Telerik Academy Alpha подготвя участниците за успешен кариерен старт в софтуерната индустрия за два пъти по-кратко време. Обучението е подходящо както за хора без предишен опит и знания по програмиране, така и за студенти и специалисти с базови познания в областта. При успешно завършване на програмата курсистите получават сертификат и могат да започнат работа в сектора.

Кандидатите имат три месеца да се подготвят онлайн за успешното преминаване на входния изпит през октомври т.г. Тези, които вече имат базови познания, могат директно да кандидатстват през есента.

Процесът по кандидатстване включва подаване на  CV и мотивационно писмо, както и явяване на изпит по програмиране и участие в интервю. На база на цялостното представяне на кандидатите ще бъдат избрани курсистите, които ще започнат своето безплатно обучение в Telerik Academy Alpha през ноември.

Обучението включва две профилирани програми, от които участниците  могат да избират – разработка на уеб приложения съответно с .NET или с JavaScript. В зависимост от избраното направление, кандидатите трябва да преминат входен изпит със C# или JavaScript. Кандидатите, които нямат знания в областта, могат да се подготвят за изпита в периода юли-септември с помощта на онлайн материали.

„Вярвам, че независимо от липсата на предишен опит и знания по програмиране, всеки човек, който има интерес в областта, е напълно способен да се подготви с онлайн материалите ни за старт в Telerik Academy Alpha. Като използват следващите месеци за самообучение, кандидатите ще разполагат с равен шанс на входа на програмата през есента”, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Софтуерната Телерик Академия.

Първото издание на Telerik Academy Alpha стартира в края на юни с участници, които вече притежават базови познания. Основен фокус на програмата са персонализираният подход на обучение и изграждането на търсените от бизнеса практически и личностни умения, уточниха от Академията.

Коментар