AOC обяви бизнес монитори с „безрамков“ дизайн

Снабдени с IPS панели, новите монитори на AOC се насочени към бизнес потребители и професионалисти

Пет нови монитора от бизнес линията Pro пуска на пазара AOC, един от водещите играчи на пазара в Европа. Моделите ще носят обозначението 90-та серия, съобщиха партньорите на компанията у нас.

Диагоналът на новите монитори варира от 24 инча до 27 инча. Снабдени с IPS панели, те са насочени към бизнес потребители и професионалисти, като се отличават с тристранен „безрамков” дизайн, който позволява лесно създаване на долепени конфигурации от екрани.

Петте модела се предлагат в два размера: 24-инчовите I2490VXQ и I2490PXQU и 27-инчовите I2790VQ, I2790PQU и Q2790PQU. Тристранният „безрамков” дизайн е съчетан със стоманен цвят на стойката и долната част на рамката, което придава по-свеж вид на бюрото. Почти невидимите страни на екрана благоприятстват създаването на мултимониторни конфигурации с трудно забележим преход между екраните.

По-достъпните модели I2490VXQ и I2790VQ имат обикновена стойка, докато I2490PXQU, I2790PQU и Q2790PQU са снабдени с ергономична настройваща се стойка, която лесно може да бъде демонтирана с отвертка. Възможностите за настройка включват промяна на височината в рамките на 130 мм, накланяне на -5°/+25°, завъртане на 165°/+165° и обръщане на 90°.

Три от новите пет монитора на AOC са снабдени с ергономична настройваща се стойка

Всички модели от 90-та серия използват IPS панели с широки зрителни ъгли и точност на цветопредаването. Те покриват 100% от цветовото пространство sRGB и 90% от NTSC. Върховият модел Q2790PQU притежава QHD панел (2560×1440 пиксела), който може да показва четири видео потока с резолюция 720p едновременно. Останалите четири модела са снабдени с Full HD панели (1920×1080 пиксела).

Офис потребителите могат да се възползват от режима Low Blue Light, който намалява вредната синя светлина с къса дължина на вълната. В допълнение, функцията Flicker-Free регулира яркостта на монитора чрез използване на правотокова електроника, вместо пулсово-широчинна модулация и така намалява дискомфорта и умората на очите.

Новите монитори щадят околната среда и за това свидетелстват няколкото сертификата за енергийна ефективност като Energy Star, EPEAT и TCO. Функцията E-saver позволява на дисплея да превключи в режим на ниска консумация, когато потребителят не е пред екрана, а Eco режимът адаптира настройките на екрана към различни типове съдържание (текст, интернет, игра, филм, спорт), за да намали до минимум разхода на енергия.

Предвидени са интерфейси DisplayPort, HDMI и VGA. Мониторите имат и вградени високоговорители, които спестяват нуждата от свързване на външни колонки с всички кабели около тях. Моделите PQU/PXQU предлагат още USB 3.0 хъб за лесно свързване на периферни устройства.

Цените на новите бизнес монитори на AOC варират от 329 лв. за най-малкия модел с 23,8-инчов екран до 779 лв. за 27-инчовия модел с QHD резолюция, който ще се доставя на пазара у нас от септември. Останалите модели излизат на пазара през юли.

Коментар