SAP World Tour за първи път мина през България

София стана домакин на SAP World Tour – една от водещите международни инициативи на софтуерния гигант SAP AG. В рамките на форума бяха представени идеи и стратегии за ефективно използване на решенията на компанията. Kлиенти, партньори, експерти и анализатори имаха възможност да се запознаят с най-новите бизнес стратегии, най-добрите браншови практики и предложения за малкия и среден бизнес като SAP Business Suite, SAP ERP, SAP Business All-in-One и SAP NetWeaver.
Специално за SAP World Tour у нас пристигна Лес Хайман, посланик на SAP на световно ниво. В рамките на отделна сесия Хайман, който е бил член на борда на директорите на SAP преди своето пенсиониране, коментира глобалните тенденции в управлението на ресурси и процеси. Според него добрите специалисти търсят присъединяване към добри компании, но ги напускат основно заради мениджърите, защото културата на мениджмънта все още не се е наложила като професия. “Много компании рухват, защото са станали големи, преди да бъдат велики”, каза Хайман в своя коментар за световната финансова криза.
„Само в рамките на последната една година SAP България сключи договори с 20 нови клиента в България, с което броят на българските компании, които използват SAP в България достигна 50. Към днешна дата компанията разполага със седемнадесет партньора и завърши локализацията на SAP Payroll (модула за изчисление на работна заплата), който в момента е в период на пилотно внедряване в два български клиента. ”, заяви по време на форума Петър Миленков, генерален директор на SAP България. Според Красимир Станев, лидер на консултантския екип на компанията, броят на потребителите на SAP в държавната администрация нараства постоянно, като сред най-успешните проекти са тези за Министерството на финансите и БНБ.
Форумът протече в две паралелни сесии с акцент върху бизнес решенията и по-специализирана IТ тематика. SAP World Tour се провежда в над 50 страни по целия свят и е едно от най-успешните бизнес събития от типа роудшоу. През последните четири години SAP World Tour събира над 130 000 клиенти, партньори, експерти и представители на медиите. Форумът дава възможност на гостите и участниците да се запознаят отблизо с най-актуалните решения на SAP и да осъществят ползотворни бизнес контакти. SAP World Tour в България се проведе със съдействието на Стемо, S&T, IBM, Siemens, DOD Consult, VBS и KI Technology.

Коментар