Водещи експерти споделят визия в Академия за ИТ лидери

Новосъздадена Академия за ИТ лидери ще изнася практически, бизнес и научно-приложно ориентирани лекции и дискусии. Инициативата е на Факултета по математика и информатика на Софийски университет „Св. Климент Охридски” и фирма Мусала Софт, подпомогнати от фондация „ФМИ Общество”.
Лекциите ще бъдат водени от известни личности от мултинационални и български ИТ компании.
В първата дискусия, посветена на технологиите Уеб 2.0, участваха специалисти от IBM Emerging Technologies Group. От българска страна се включи Анислав Атанасов, ФМИ бакалавър и старши софтуерен инженер в Мусала Софт.
Чрез академията ФМИ ще осигури на своите бакалаври, магистри и млади учени възможност да чуят тайните „от кухнята” и да усетят харизмата на тези, които създават бъдещето, поясни доц. д-р. Димитър Биров, заместник-декан на Факултета по математика и информатика за връзки с фирмите.
Придобитите познания в академията се очаква да помогнат в професионалната кариера на високи лидерски позиции в бизнеса и науката за студентите на ФМИ.
Академия за ИТ лидери е с отворен формат и търси лектори с международен размах и стратегически поглед, които искат да споделят своята визия за бъдещето на ИТ.

Коментар