Два Ryzen 3 процесора подсилват настолните РС

AMD попълни гамата си настолни процесори с два Ryzen 3 модела за мейнстрийм РС

AMD пусна два модела Ryzen 3 настолни процесори за масовия сегмент, надграждайки набиращата скорост архитектура Zen, която независими анализатори определят като „най-добра нова технология”.

Двата нови чипа – Ryzen 3 1300X и Ryzen 3 1200 предлагат отключена производителност с четири физически ядра за игри и други изчислителни задачи и се присъединяват към линиите Ryzen 7 и Ryzen 5 с разрастваща се екосистема от AM4 дънни платки.

Процесорите Ryzen 3 са 4-ядрени, 4-нишкови, предназначени за настолни РС. И двата чипа поддържат платформата АМ4, характерна за цялата Ryzen фамилия.

Ryzen 3 1300X и Ryzen 3 1200 са проектирани за оптимална производителност за e-спорт игри и изчислителни приложения, благодарение на четирите физически ядра. Както всички чипове за цокъл AM4, Ryzen 3 моделите идват с отключен множител за още повече скорост.

AMD Ryzen 3 1300X работи на базова тактова честота 3,5GHz, която може да се повишава до 3,7GHz и дори до 3,9 GHz с XFR и допълнителна охладителна система. Чипът консумира 65 вата и струва 129 долара. Моделът AMD Ryzen 3 1200 работи на 3,1/3,4GHz, консумира 65 вата и струва 109 долара.

Както цялата Ryzen гама, новите процесори разполагат с функция за изкуствен интелект, която помага на приложенията да изпращат своите задачи по най-бързата пътека в процесора за оптимизирана производителност. Освен това всеки Ryzen 3 процесор е готов за виртуална реалност („AMD VR Ready”), благодарение на своята усъвършенствана архитектура и високата скорост.

И двата AMD Ryzen 3 модела са налични на глобалните пазари от днес. Всички Ryzen 3, Ryzen 5 и Ryzen 7 чипове поддържат AM4 инфраструктурата, с разнообразни модели дънни платки, базирани на настолни чипсети X370, B350 и A320, като последният е предназначен за масовите PC на по-достъпни ценови нива.

Ryzen 3 процесорите са снабдени с Wraith Stealth кулери, включени и в двата модела. Това термично решение на AMD е най-тихият и нископрофилен вариант от гамата кулери Wraith. Освен това върховият Wraith Max кулер с RGB програмируеми LED се предлага за индивидуални покупки на цена $59.

Междувременно, AMD пуска в глобален мащаб AMD A-серия настолни процесори от седмо поколение (Bristol Ridge) и AMD Athlon X4 за цокъл AM4, които ще са стартовите чипове в новата платформа. Седмото поколение A-серия процесори включват Radeon графика и четириядрена архитектура.

С пускането на А-серията, както и на Athlon X4, и Ryzen 3 компанията допълва вече зрялата AM4 екосистема, която е мащабируема от горе до долу – от стартовия клас до върхови РС с 8-ядрения/16-нишков Ryzen 7 1800X.

Коментари по темата: „Два Ryzen 3 процесора подсилват настолните РС”

добавете коментар...

  1. Ламбо

    Даа, а дано ама надали!

Коментар