Seagate планира да стъпи на SSD пазара през 2009 година

Seagate Technology, най-големият производител на магнитни твърди дискове, планира през 2009 година да навлезе на пазара на флаш базирани SSD устройства. Компанията подготвя две решения, предназначени за корпоративния пазар, стана ясно то изявление на Рич Винъс, старши мениджър по разработване на пазари в Seagate.
Като основна причина за този ход на компанията, Винъс посочва по-голямото бързодействие на твърдотелните дискове (SSD) в сравнение с традиционните твърди дискове (HDD). Според анализаторите от Forward Insights, SSD извършват 100 пъти повече случайни входно-изходни операции в секунда (IOPS) от HDD.
Новината идва в потвърждение на продължаващата тенденция на пазара, където почти всеки голям производител на сторидж пуска собствено SSD решение, предназначено за потребителския или корпоративния сектор.
Първоначално Seagate ще се прицели в големите клиенти, а по-късно ще създаде и продукти за потребителския пазар. На компанията обаче ще се наложи да догонва, тъй като там вече има няколко установени конкуренти.
Очевидно Seagateще се опита да се възползва от огромния си опит в технологията за корекция на грешки, което би могло да й даде предимство пред конкуренцията. Компанията ще използва в своите SSD готови NAND модули от първокласни доставчици.

Коментар