Apple подхваща бизнес с телевизори

Производителят на компютри Mac планира да навлезе и на пазара за телевизори. Apple работи над собствен модел LCD, твърди британското издание на CNET, като се позовава на основателя на компанията Weblogs – Джейсън Калаканис.
Течнокристалният екран ще поддържа HDTV резолюция, вкл. възпроизвеждане на поточно видео и взаимодействие със софтуера за музикалната услуга iTunes, пуснат на Mac или PC. На практика, това ще бъде LCD с интегрирани функции на устройството Apple TV.
Излизането на Apple на пазара за телевизори не е кой знае каква изненада, предвид успеха на развлекателни продукти като iPod, iPhone и Apple TV. Показателно е, че през миналата година компанията изключи от своето име думата Computer.
Успехъ на Apple TV доказа, че услугата iTunes може да претендира за алтернатива ако не на телевизията, то поне на DVD-то.
Първите слухове за Apple телевизори се появиха преди две години, но тогава компанията се ограничи само до устройството Apple TV. Засега от Купертино не са потвърдили официално ширещите се информации за стъпване на телевизионния пазар с LCD модел.

Коментар