Доставчик на виртуализация засилва бизнеса си у нас

Компанията Citrix Systems, доставчик на решения за виртуализация на достъпа до софтуерни приложения, засилва бизнеса си у нас. Миналата седмица представител на Citrix посети България и обяви официалното партньорство с дистрибутора БиЕмДжи. Досега компанията работеше само със системния интегратор Парафлоу.
“Решенията на Citrix предлагат инфраструктура за предоставяне на достъп до софтуерни приложения навсякъде и по всяко време. Цялостната виртуализация, предлагана от Citrix – от сървър до десктоп, е не само уникална от технологична гледна точка, но и предоставя сериозна възвращаемост на инвестициите, пести пари и не на последно място е зелена технология”, каза Боян Бойчев, изпълнителен директор на БиЕмДжи.
Продуктовото портфолио, предлагано на българския пазар от Citrix и БиЕмДжи, включва решения за виртуализация на сървъри, работни приложения и десктоп среда, софтуер за оптимизиране на корпоративни мрежи и ускорен процес на внедряване на сървърни инсталации и приложения.
„Визията за развитието на продуктовите линии на Citrix е да даде възможност на информационните технологии да бъдат доставени като услуга”, каза Артур Циганек,мениджър дистрибуция в Citrix, Източна Европа. “Идеята е да направим служителите по-продуктивни, като им позволим да работят от всякъде”, допълни той.
Ключови продукти на Citrix са XenApp и XenServer, които бяха във фокуса на форума за крайни клиенти, организиран в София по време на визитата на Артур Циганек.

Коментар