DevReach се завръща тази есен в София

Деветото издание на DevReach ще включва над 20 международни лектори и 30 лекции

Международната конференция за разработчици DevReach, водещо технологично събитие в Централна и Източна Европа, се завръща тази есен в София, съобщиха от софтуерната компания Progress.

Лектори и разработчици от цял свят ще дискутират най-новите тенденции и добри практики в разработката на софтуер на 13 и 14 ноември на обичайното място – в Кино Арена, жк. Младост 4. Регистрацията за конференцията вече е отворена, уточниха организаторите.

„DevReach винаги е била значимо събитие за разработчиците в Централна и Източна Европа. Конференцията се завръща и ще предложи на участниците задълбочено техническо съдържание, представено от някои от най-добрите експерти в нашата индустрия“, каза Тод Англин, главен евангелист и вицепрезидент „Връзки с
разработчиците“ в Progress.

Деветото издание на DevReach ще включва над 20 международни лектори и 30 лекции, разпределени в три паралелни потока: „.NET и Windows технологии“, „Мобилни технологии, Интернет на нещата и машинно обучение“ и „Front-End разработка и JavaScript”.

Специален гост на конференцията ще бъде Кристиан Хайлман, световно
признат технологичен евангелист, инженер и лектор. Понастоящем старши програмен мениджър „Developer Experience and Evangelism“ в Microsoft, той е активен защитник на технологиите с отворен код и наличието на междуплатформена поддръжка на браузърите. Преди Microsoft Хайлман е бил евангелист в Mozilla и Yahoo.

Участниците в DevReach ще се срещнат още с:

  • Томоми Имура, мениджър „Връзки с разработчиците“, креативно съдържание за
    разработчици и API документи, Slack;
  • Питър-Пол Кох (PPK), стратег по мобилни платформи, уеб разработчик
    изследовател на браузъри;
  • Реймънд Камден, Developer Advocate, IBM;
  • Тод Англин, главен евангелист и вицепрезидент „Връзки с разработчиците“,
    Progress;
  • Ерик Лорънс, основател на Fiddler, софтуерен инженер, Google;
  • Маги Наумова, Microsoft Certified Master и основател на SQL Master Academy;
  • Крис Норинг, експерт по разработка с Google и Progress и автор на Rxjs Ultimate.

Конференцията DevReach датира от 2006 г. Събитието се организира от Progress с подкрепата на Milestone Systems Bulgaria.

Коментар