Huawei измести Apple в Централна и Източна Европа

Продажбите на Huawei в региона на Централна и Източна Европа вече превишават тези на Apple, по данни на Canalys

Рокада в Топ 3 на пазара за смартфони в Централна и Източна Европа донесе второто тримесечие на годината, според нов доклад на анализаторската компания Canalys.

В периода април-юни Huawei е изпреварила Apple по продажби и вече заема второ място в региона. Китайската компания е доставила 1,8 млн. смартфона на пазара в ЦИЕ, което й отрежда дял от 12%. Най-продаваният смартфон на Huawei е моделът P10 Lite. В същото време Apple е продала с 50 хиляди устройства по-малко и изостава с 1% пазарен дял от своя конкурент.

Успехи жъне още една китайска компания – Xiaomi, която, според данните на Canalys, е продала 1,1 млн. смартфона през тримесечието, заемейки четвърто място в региона ЦИЕ с дял от 7%. Най-популярни са бюджетните модели Redmi.

Лидер на пазара продължава да бъде Samsung. Корейският производител е доставил 4,9 млн. устройства и контролира 32% от пазара в Централна и Източна Европа. Най-търсени са моделите Galaxy A и J, както и флагманът Galaxy S8.

В челната петица, съгласно данните на Canalys, влиза и китайския гигант Lenovo. През тримесечието делът на компанията се оценява на 5% от общите продажби на смартфони в Централна и Източна Европа.

Коментари по темата: „Huawei измести Apple в Централна и Източна Европа”

добавете коментар...

  1. Saevar

    определено имат добри неща, следващият ми тел ще е от тази марка…

Коментар