BlackBerry подготвя Android с повишена сигурност

Канадската компания BlackBerry прекрати самостоятелното производство на смартфони, като лицензира своя бранд на партньори, но продължава да развива софтуера за мобилни устройства. В частност, BlackBerry разработва по-сигурна версия на Android, съобщи ETTelecom.

Модифицираната платформа се нарича BlackBerry Secure и ще предложи повишена сигурност на потребителските данни. Подобни опити правят и други разработчици, но BlackBerry има успешна история в сигурността със собствената си платформа, което е предпоставка да наложи на пазара новото Android решение.

BlackBerry Secure ще бъде достъпна за лицензиране от всички производители, които искат да създадат по-защитени смартфони. Подобен подход ще им спести усилия за собствена разработка на сигурна ОС, а фактът, че BlackBerry обслужва множество различни клиенти, предполага по-активно развитие на платформата.

Канадският разработчик вече е сключил няколко договора с производители, но засега не са известни подробности. BlackBerry вижда голям потенциал за своята система в комерсиалния интернет на нещата (IoT) и по-конкретно – в медицината. Очаква се платформата скоро да излезе на пазара.

Към момента BlackBerry работи с три лицензирани партньора за смартфони, които могат да използват нейния бранд – това са TCL, Optiemus и BB Merah Putih.

Коментари по темата: „BlackBerry подготвя Android с повишена сигурност”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Единственият начин да подобрят сигурността е да махнат Android.

Коментар