Мрежата Naviteq се попълни с още една базова станция

Националният проект за мрежа от GNSS базови станции върви към пълна реализация. Заработи поредният обект от мрежата, в село Шкорпиловци, Варненска област, съобщиха от компанията Naviteq.
Проектът стартира с пускане в експлоатация на четири станции, които предоставят покритие на мрежата в западна България. Покритието на черноморието започна преди месец с пускането на станция в Приморско.
Мрежата разкрива възможности за улесняване на ежедневните работни процеси. На нейна база Naviteq предлага GNSS услуги – RTK и NDGNSS в реално време и Post Processing и VRS за последваща обработка на данните. Te дават сантиметрова точност при извършване на GNSS измервания, като пестят на потребителите време, средства и човешки ресурс.
Naviteq e търговската марка на фирма Ес Би Груп ЕАД, под която се предлагат услуги, продукти и решения, свързани с прецизно определяне на местоположение. Компанията разполага с пълна електронна карта на България, както и със специализиран и потребителски софтуер, съвместим с GPS устройствата на повечето производители.

Коментар