Google вече е под шапката на XXVI Holdings

Акциите на Google вече са собственост на XXVI Holdings, в резултат на преобразуването на Alphabet

Холдингът Alphabet, в състава на който е Google, приключи тази седмица мащабна процедура за преструктуриране, започнала още със създаването на компанията преди две години, съобщи Блумбърг.

Резултатът е нова структура, наречена XXVI Holdings, която притежава акциите на всички компании, влизащи в състава на холдинга, вкл. на интернет гиганта Google. Собствеността на компаниите, които дори след формиране на Alphabet останаха в състава на Google, преминава в ръцете на XXVI Holdings.

В допълнение, самата Google променя своя статут от корпорация на дружество с ограничена отговорност. Като цяло, преструктурирането целеше именно това – да отдели Google от останалите компании в състава на Alphabet, като им даде същите юридически права, които има лидерът в интернет търсенето.

Новата структура ще опрости управлението и ще направи холдинга по-независим. Промените няма да се отразят по никакъв начин на обикновените потребители. XXVI Holdings дължи името си на факта, че буквите в английската азбука са 26.

Коментари по темата: „Google вече е под шапката на XXVI Holdings”

добавете коментар...

  1. :о)

    застраховайте при нас, холдинга е символ власт 😀

  2. брао

    евла а холдинга

Коментар