Обновена Windows 10 добавя смесена реалност

Windows 10 ще предложи инструменти за добавяне на виртуални обекти върху реално изображение (снимка: Microsoft)

Microsoft подготвя поредното голямо обновление на операционната система Windows 10. Актуализацията Fall Creators Update се очаква да излезе на 17 октомври 2017 г.

В състава на обновлението влиза платформата за смесена реалност Microsoft Windows Mixed Reality. Производители на оборудване като Acer, Asus, Dell, HP и Lenovo ще използват технологията в свои продукти за потапяне в света на допълнената и виртуалната реалност.

Инструментите Windows Mixed Reality позволят използване на обикновената уеб камера за наслагване на виртуални обекти върху реално изображение. Нещо подобно може да се види в приложенията за смартфони на някои производители.

В допълнение, актуализацията се отличава с т.нар. „Fluent Design” с 3D-плочки (по-рано известен като Project Neon), който идва да замени предишното поколение потребителски интерфейс Metro UI.

Освен това Windows 10 ще бъде интегрирана по-тясно с облачното хранилище OneDrive. Предвидени са също възможности за закрепяне на контакти в панела със задачи и нови функции на вградения антивирус Windows Defender.

С нововъведенията в Windows 10, Microsoft цели да създадe платформа, която вдъхновява за творчество и съзидание, споделя изпълнителният вицепрезидент на подразделението Microsoft Windows and Devices Group – Тери Майерсън.

Коментари по темата: „Обновена Windows 10 добавя смесена реалност”

добавете коментар...

  1. pro

    Само да кажа, че е по-правилно да се нарича “добавена реалност”, а не “смесена реалност”.

  2. Танков

    Доколкото става ясно, с нововъведенията Microsoft цели още по стриктно следене на дейността на потребителите си…

Коментар