Cisco гради глобална мрежа от зали за “телеприсъствие”

Залите за преговори чрез “телеприсъствие” постепенно стават достъпни за по-широк кръг от потребители. Компанията Cisco увеличава броя на стаите по света, оборудвани с възможности за видео конференции с високо качество.
Технологията Cisco TelePresence елиминира разходите за пътуване и пести време на компаниите. Много от тях вече се възползват от възможността за виртуални преговори с партньори и клиенти, както и за корпоративни събрания.
Над 200 компании в различни страни по света използват технологията за телеприсъствие на Cisco, като броят на залите надвишава 1000. Самият доставчик на технологията е оборудвал над 300 стаи TelePresence в собствени помещения, разпръснати в 129 града на 40 държави, по информация от компанията.
Стратегията на Cisco предвижда изграждане на глобална мрежа от общодостъпни зали TelePresence. Това ще позволи на компаниите да наемат оборудваните помещения за обучение, корпоративни мероприятия, обсъждане на проекти и други нужди
Тарифата за наемане на действащите в момента зали TelePresence варира от 299 до 899 долара на час, в зависимост от размера на стаята. Максималният капацитет е 18 човека.

Коментар