Teclast P10 – таблет с просторен екран и стерео звук

Големият Teclast P10 осигурява комфорт при забавления с игри, видео и сърфиране в интернет

Продажбите на таблети са в застой през последните години, поради бързото насищане на пазара, по-рядката подмяна на устройствата, в сравнение със смартфоните, конкуренцията от страна на фаблетите и други фактори. Но тези устройства имат своите качества и предимства, особено за потребители, които се нуждаят преди всичко от удобен достъп до съдържание.

И докато малките 7-инчови таблети останаха в сянката на фаблетите, устройства с по-големи екрани като очаквания скоро на пазара Teclast P10 имат своята ниша на приложение. Разглежданият тук модел предоставя просторен 10,1-инчов IPS екран с резолюция Full HD 1920×1080 пиксела, който несъмнено ще осигури пълноценно потребителско изживяване при сърфиране в интернет, гледане на видео и снимки, както и при забавления с игри.

Teclast P10 разчита на мощен хардуер за бърза обработка на съдържанието от интернет

Таблетът разчита на ултранисковолтова хардуерна платформа Rockchip RK3368 с осемядрен процесор на тактова честота 1,5GHz и графичен блок PowerVR SGX6110 GPU за гладко възпроизвеждане и игри, при максимална енергийна ефективност. Процесорът работи в тандем с 2GB оперативна памет (RAM) и 32GB постоянна флаш-базирана памет (ROM), с възможност за разширение с microSD карти с капацитет до 64GB за съхранение на достатъчно голям обем съдържание.

Двуканалната звукова система на таблета е предпоставка за пълноценно аудио изживяване

Teclast P10 е оборудван с две камери – една основна с резолюция 5 мегапиксела и автофокус, разположена на гърба на устройството, и предна камера за видеочат с резолюция 2 мегапиксела. Мултимедийните възможности на устройството се допълват от вградената двуканална аудио система. Предвидени са още микрофон, Micro USB порт за свързване на външни устройства и стандартен 3,5-мм изход за слушалки.

Teclast P10 е просторен, но същевременно тънък таблет – само 0,99 см

Таблетът работи под управление на актуална версия Android 7.1 с достъп до онлайн магазина за приложения Google Play. Поддържа безжичен достъп до интернет по стандарта 802.11 a/b/g/n/ac чрез двубандов Wi-Fi модул 2,4GHz/5,0GHz, както и Bluetooth 4.0 комуникации за обмен на данни и синхронизация със съвместими устройства.

Отделен DC порт за зареждане на батерията освобождава USB-то за други цели

Предимство на Teclast P10 е наличието на DC порт за захранване, така че USB-то може да се използва за други цели, докато се зарежда литиево-йонната батерия с капацитет 5200 мАч. По данни от производителя, таблетът може да възпроизвежда видео в продължение на 4 часа с едно зареждане на батерията, което е много добър показател, предвид големия размер на устройството.

Таблетът разполага с 5-мегаписелова основна камера на гърба и предна 2MP камера за видеочат

В момента Teclast P10 е достъпен за предварителни поръчки, като цената до края на септември е $118,99 при въвеждане на промоционален код за фиксирана цена P10GB, който осигурява сериозна отстъпка от регулярната цена ($141,74). Доставките на таблета ще започнат от началото на октомври. Устройството има размери 24,00×16,80×0,99 см, тежи 524 грама и ще доставя в комплект с USB кабел и ръководство за потребителя. Множество други продукти също са достъпни на намалени цени в рамките на кампанията Autumn Bumper Harvest, организирана от онлайн магазина GearBest тази есен.