Google и HTC са все по-близо до сделка

Очаква се Google да придобие бизнеса със смартфони на HTC

Перспективата Google да погълне част от HTC става все по-реална. Появилите се по-рано информации за възможна сделка бяха подкрепени тази седмица с публикации в някои медии, че двете компании са на финалната фаза на преговорите.

Очаква се Google да придобие само бизнеса със смартфони на HTC, не и цялата компания, според публикация на ctee.com. По подобен начин Google придоби мобилното подразделение на Motorola, но впоследствие препродаде компанията на Lenovo.

Но докато в сделката с Motorola интернет гигантът се интересуваше преди всичко от патентното портфолио на американската компания, то в случая с HTC вероятно Google има интерес към производството и богатия опит на тайванците в проектирането на устройства.

Освен поглъщане на мобилния бизнес Google разглежда вариант и за стратегическо партньорство с HTC. Все още двете страни не са постигнали окончателно съгласие и няма информация кога ще бъде сключена евентуалната сделка.

Последното финансово тримесечие на HTC, приключило в края на август, е най-лошото за компанията от 13 години насам. Приходите на тайванския производител са намалели двойно, което означава, че флагманът U11 не може да спаси компанията.

Коментар