Ветеран от ИТ индустрията оглави Acronis

Компанията Acronis, доставчик на софтуер за управление на съхраняването на данни и възстановяване след бедствие, издигна ветерана в технологичната промишленост Джейсън Донахю в длъжност главен изпълнителен директор.
Донахю се присъединява към Acronis от ClearApp, където заемаше длъжността президент и главен изпълнителен директор до неотдавнашното придобиване на компанията от Oracle, съобщиха от Бизнес Софтуер Дистрибутор
Уолтър Скот, по-рано главeн изпълнителен директор на Acronis, остава в компанията в качеството си на съветник и акционер. Той се присъедини към компанията преди три години, когато годишният доход на Acronis беше по-малко от 20 милиона долара, и изгради компанията до сегашните й размери – приблизително 120 милиона долара приходи за 2008 г.
Джейсън идва в Acronis с досие от нарастващи софтуерни компании, публични и частни. Преди работата си в ClearApp, Донахю е бил главен изпълнителен директор на Meiosys, компания за виртуализация, придобита от IBM през 2005 г.
На по-ранен етап Донахю е бил главен изпълнителен директор на Ejasent, придобита от Veritas през 2004 г. Той също така е бил главен изпълнителен директор на TeleComputing и Apptix и е имал изпълнителни роли в Cap Gemini Ernst & Young, както и в Telesphere Solutions.
„Acronis има солидна линия от продукти за архивиране и възстановяване, които предвиждам, че ще й донесат по-разнообразни клиенти, включително и по-големи предприятия”, коментира новият CEO на компанията.
Донахю има бакалавърска степен по организационно инженерство и управление и магистърска степен по инженерен мениджмънт, и двете от Станфордския университет.

Коментар