Стартира национален конкурс “Отвъд опаковката”

"Пирина Технологии” АД, част от „Сирма Груп” АД, обявява Национален конкурс “Отвъд опаковката” – за изработка на оригинална опаковка или 3D пъзел. Началото на конкурса е 22 октомври 2008 г., като проектите ще се приемат до 23 ноември 2008 г.
Обявяването на победителя ще стане в навечерието на 8 декември 2008 г.
В конкурса “Отвъд опаковката” могат да участват професионални и непрофесионални дизайнери, обвързани или не в работни взаимоотношения или договори в дизайнерски студиа, студенти, представители на PR и рекламни агенции, фирми, ангажирани в дизайна и производството на оригинални опаковки от картон и велпапе.
Условията за участие в конкурса са следните:
– Оригинален дизайн на опаковка или 3D пъзел
– Елементите на проекта да се събират на лист с размери 1 000 мм на 700 мм с максимална дебелина 6 мм
– Ще се приемат проекти във формат eps, ai, pdf
Журито ще оценява конкурсните проекти по:
– Иновативност на конструкцията
– Функционалност (минимум манипулации при сгъване и влагане на продукта)
– Оригиналност на дизайна или пластиката на формата
– Познаване особеностите на избрания материал
Участниците трябва да изпратят имейл с трите си имена, а за фирми, студиа, творчески колективи – имейл със собственото си име и наименованието на колектива, от чието име ще участва, на info@pirinatech.com като в заглавието изрично се напише ref:otvyd_opakovkata, за да получат достъп до FTP, където да качват своите проекти.
Организаторите предоставятсобствения си специализиран режещ плотер в помощ на всички предложени проекти, като участниците могат да тестват на живо идеите си в офиса на Пирина Технологии, бул. Цариградско шосе, 135, етаж 5.  
Участниците ще получат независима и експертна оценка от жури,чиито членове са водещи преподаватели и професионалисти в областта на 3D анимацията, реклама, опаковки, дизайн и проектирането в 3D среда.
Националният конкурс “Отвъд опаковката” ще даде възможност да представите своите проекти пред най-добрите експерти в общността на дизайна и опаковъчния бранш, пред колеги с успешни и ефективни решения и практики.
Наградите на Националния конкурс “Отвъд опаковката”
Първа награда – лаптоп + специализиран софтуер EngView Package Designer Suite Version 4 (incl. modules Drafting with Parametric Components, Library of Resizable Designs, 3D Presenter)
Втора награда – специализиран софтуер EngView Package Designer Suite Version 4 (incl. modules Drafting with Parametric Components, Library of Resizable Designs)
Трета награда – специализиран софтуер EngView Package Designer Suite Version 4 (incl. module Library of Resizable Designs)
Лоялен и независим наблюдател за справедливото протичане на конкурса, спазване на авторските права и коректността на оценките на журито ще бъде Независима одиторска компания “ЕвроОдит Би Екс” ООД.  
За повече подробности, посетете специалната страница на конкурса: http://pirinatech.com/index.php?pid=15&lang=bg
Пирина Технологии АД е компания, разработила един от най-търсените в дизайнерските среди настолен режещ и биговащ плотер, подходящ за офисна обстановка. Плотерът е комплектован и с лиценз от утвърдения софтуер за дизайн на опаковки на EngView Systems. Това уникално ново решение на Пирина Технологии е предназначено за дизайнерски студиа, PR и рекламни агенции, малки и средни фирми, ангажирани в дизайна и производството на оригинални опаковки от картон и велпапе. Профилът на Пирина Технологии определя и концепцията за учредяването на конкурса.

Коментар