БАИТ отличава журналисти за принос към ИТ

Българската асоциация по информационни технологии ще проведе журналистически конкурс в рамките на предстоящото изложение БАИТ Експо 2008.
Ежегодната награда ще отличи журналисти, които спомагат за популяризиране и решаване на задачите, свързани с развитието на информационните и комуникационни технологии в България, съобщиха от асоциацията. Ще бъдат поощрени творби с “висок професионализъм, обективност и гражданска доблест при отразяване на проблематиката”.
В конкурса за 2008 година, който е трети поред, се допускат до участие журналистически материали, публикувани или излъчени от 1-ви януари до 6 ноември. Участниците трябва да представят списък на публикации или на излъчени предавания, като предоставят материалите си на електронен или хартиен носител в офиса на БАИТ.
Предложения за награждаване на журналисти ще правят и фирмите членове на асоциацията.
Оценката на журналистическите материали ще бъде извършена от жури, включващо известни представители на бранша и университетски преподаватели от Софийския университет „Свети Климент Охридски”.
Голямата награда е диплом на БАИТ и преносим компютър. Класираните на второ и трето място също получават предметни награди.
БАИТ очаква материалите на имейл bait@bait.bg и в печатен вариант на адреса на асоциацията: София 1124, ул. Мизия 7, ет.1.
13-тото поред изложение БАИТ Експо ще се проведе от 4 до 8 ноември в Интер Експо и Конгресен Център – София.

Коментар